Hva er Clubhouse? Har du satt deg på venteliste?

Hva er Clubhouse?

 

Det ligger i navnet. En haug med klubber inne i et sosialt medie som da har fått det betegnende navnet Clubhouse.

Kunne du tenke deg å slå av en prat med Oprah Winfrey eller Elan Musk? Da er Clubhouse riktig sted.

Clubhouse er fortsatt i betaversjon, men “huset” er allerede fylt til randen av kjendiser, politikere, forretningsmenn/kvinner, bloggere, gründere, musikere, økonomer, skuespillere, markedsførere, kokker, you name it. Alle er på Clubhouse og er du der ikke enda så er det kun spørsmål om tid.

600 000 mennesker har så langt fått tilgang til Clubhouse. Du må nemlig bli invitert for å få være med på moroa i betaversjonen av noen som allerede er medlem. Ikke nok med det men du må også ha en iPhone.

På under et år har appen Clubhouse blitt verdsatt til en milliard dollar. Den er spådd en større fremtid enn Facebook og Instagram. Det måtte skje før eller senere. Clubhouse får Facebook til å blekne.

Så hva er Clubhouse? 

I appen kan hvem som helst delta i samtaler med kjendiser eller fagfolk. Her er det ingen video eller chat, kun audio!

Som bruker i Clubhouse kan du starte et eget samtalerom der du har 3 valgmuligheter:

Social: Bare de du følger kan se og delta i samtalen.

Open: Åpent for at alle som ønsker kan delta.

Closed: Kun de du inviterer kan delta i privat samtale.

 

Clubhouse kan minne om podkast, men alt skjer i sanntid. Du kan ikke høre på noe som har skjedd før du kommer inn i klubbmøtet.

Alle nye som kommer inn i Clubhouse får plassert en “festhatt” på sitt profilbilde. Denne festhatten vil du ha i 7 dager. Den indikerer at du er ny på plattformen. Så lenge du har festhatten kan du ikke starte en egen Klubb.

Etter 7 dager forsvinner hatten og du kan starte din egen eksklusive Klubb. Litt assosiasjoner til jente/gutte klubben man hadde som liten, bare at her sitter det voksne mennesker og diskuterer alt fra finans til barneoppdragelse.

Ved å danne din egen Club har du gitt deg selv en arena hvor du kan være stjernen på din egen scene. I et klubbmøte setter moderator opp et tema som skal diskuteres. Moderator inviterer noen opp på “scenen/podiet” og kan regulere hvem som skal kunne bryte inn å uttale seg om tematikken. Som moderator sitter du med all makt og styrer klubbmøtet.

Det er to måter du kan bli moderator på:

 1. Ved å starte din egen klubb.
 2. Bli promotert til moderator av noen som allerede er moderator på rommet.

En verden hvor alle får fritt spillerom til å ytre hva enn de måtte ønske å ytre. 

Man kan tenke seg en verden der alle som har noe på hjertet faktisk får lov å komme ut med dette i all åpenhet med hele verden som lytter. Det er nettopp dette som skjer inne i Clubhouse.

Et såpass åpent forum har naturligvis også noen bakdeler. Det er vel strengt tatt ikke alle som burde snakke for åpen scene om hvilket som helst tema. Samtalen er live og det som er sagt, forblir sagt. Angreknappen på meningsløse kommentarer og hensynsløse uttalelser er borte. Når plattformen åpnes for allmennheten i sitt fulle format tror jeg vi får en fargerik hverdag 🙂

Jeg gleder meg til fremtiden med Clubhouse. Den tar livet til et nytt nivå.

Ja jeg har sneket meg inn i Clubhouse og har planer om å danne min egen klubb så raskt festhatten blir fjernet fra mitt hode!

I dag har jeg sittet i samme klubbrom som Sjaman Durek og Idar Vollvik mens Trine Skei Grande tittet innom med festhatten sin. Jeg elsker det!

Alle i Clubhouse benytter sitt eget personlige navn med et undernavn som gjerne kan være et alias. Clubhouse gir menneskeheten en snarvei til alt fra digital dating til rask tilgang på direkte kommunikasjon med ditt største idol.

Clubhouse er kommet for å bli. I hvert fall inntil en ny gründer fra Silicon valley får en genial ide som vi ikke kan motstå. Ja tjenesten kommer naturligvis fra “dalen” på andre siden av Atlanteren.

Vi ses til klubbmøte!

 

/Powerlady

 

 

 

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg